Укрпошта вперше випустила fashion-марку

Понедельник, 4 сентября 2017, 12:22
3 вересня Укрпошта ввела в обіг художню поштову марку до 20-річчя Українського тижня моди (Ukrainian Fashion Week).
Укрпошта вперше випустила fashion-марку

Урочисте спецпогашення відбулося в Головпоштамті за участю в. о. генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, засновника та голови оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірини Данилевської, генерального продюсера Ukrainian Fashion Week Володимира Нечипорука та художниці-автора марки Зінаїди Ліхачевої.

“Ми вперше випустили fashion-марку, яка присвячена 20-річчю Ukrainian Fashion Week. Це вагома подія для світу моди, адже Український тиждень моди за цей час відкрив Україні та світові багато нових дизайнерів. Я вдячний засновникам Українського тижня моди Ірині Данилевській та Володимиру Нечипоруку за внесок у розвиток української моди і можливість для наших дизайнерів долучитися до європейської та світової індустрії моди”, - сказав Ігор Смілянський.

Прообразом поштової марки стала відеоробота члена Національної спілки художників України Зінаїди Ліхачевої «Трансформація» (2012), вперше представлена на І бієнале сучасного мистецтва «Arsenale 2012» в Києві.

Художня поштова марка випущена тиражем 130 тисяч екземплярів, її номінальна вартість -  8 гривень, що відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа до 20 г. в межах України.

Ukrainian Fashion Week (Український Тиждень Моди), який об’єднує провідних дизайнерів, розпочав своє існування восени 1997 року і є першою подією такого масштабу для Східної Європи.

Довідково:

Випуском дизайнерських марок займаються багато пошт світу та відомі дизайнери. Першу марку із зображенням босоніжок Stuart Weitzman Стюарта Вайцмана відомих під назвою Million Dollar Shoe видали в Іспанії у 2009 р.

У 2012 р. у Пошти Великої Британії Royal Mail з'явилася колекція марок, розроблена відомими дизайнерами. Кожному імені-бренду відповідав образ, характерний для естетики модного дому. Так, Вів’єн Вествуд асоціюється із традиційною шотландською тканиною та вогненно-рудим волоссям, а Александр МакКуїн – із драматичним платтям кольору воронового крила.

Поштова служба США у 2017 р. вшанувала кутюр’є перших леді Оскара де ла Ренту.  

Крістіан Лакруа розробив дизайн для Пошти Франції на честь 10-річчя Національного центру сценічного костюму в Мулені. А очільник модного дому Шанель Карл Лагерфельд до Дня Святого Валентина створив дві поштові марки у дусі Шанель.

comments powered by HyperComments