Демократична мода: на Lviv Fashion Week презентували колекції прикрас із недорогих матеріалів

Наталя Істоміна  |  Пятница, 25 октября 2013, 08:21
Довершеність ховається у деталях, а якщо це висока мода, то у колекціях авторських прикрас. Вищий пілотаж із мистецтва доповнювати образ продемонстрували дуети KATERYNA KAROL & IRYNA DZYNDRA та EVELINA TRINTCOLIN & ELINA BILOUS на відкритті Lviv Fashion Week. Матеріали, з яких виконані прикраси недорогі, а тому є підстави вважати таку моду демократичною.
Демократична мода: на Lviv Fashion Week презентували колекції прикрас із недорогих матеріалів

    Колекція дуету KATERYNA KAROL & IRYNA DZYNDRA виконана з різних матеріалів. Скло символізує чистоту та вишуканість, в той час як пластик модерність. Вцілому прикраси є синтезом прозорості та форми, кольору та фактур у проекті молодих художників.

    Показ від „Квадрату Е” є авторським мистецьким проектом двох художниць: EVELINA TRINTCOLIN & ELINA BILOUS. Обоє у різний час закінчили кафедру художнього скла Львівської національної академії мистецтв. Неодноразові учасниці республіканських та всеукраїнських виставок. Закінчили школу лідерів у Польщі. Представлений проект авторських прикрас має назву „Тиждень”.

    Дизайнер „Квадрату Е” Еліна Блоуз розповідає, що прикраси розподілені по днях тижня. „На кожен день тижня інша прикраса. Неділя найбільш концентруюча. Адже, це день, коли присутній найбільший потік енергії” – зазначає мисткиня.

    Що стосується чоловічих прикрас, то дизайнер наголошує, що це творчі прикраси, які не є прикрасами на кожен день. „Самі прикраси є унісекс. Вони не мають ніякого гендерного навантаження. Як перстні, так і сережки можуть носити як чоловіки, так і жінки. Немає жорсткого розподілу на чоловічі і жіночі прикраси. Це трошки символічні речі. Не дивлячись на те, що деякі прикраси були одягнуті на чоловіках, їх може, також, носити жінка. Ми не прив’язувалися до статі. Є різні чоловіки і різні жінки. Чоловіка не можуть псувати прикраси, бо якщо він мужній, то залишиться мужнім і з прикрасами” – розповіла Еліна.

   Щодо матеріалу, з якого виготовлені прикраси, то дизайнер „Квадрату Е” зізналася, що таким чином вона разом із колегою намагалася розширити сферу використання скла. Адже скло – це не лише банальні вази, до яких всі звикли.

Фото: Валерій Шмаков

 

comments powered by HyperComments