Невинність і чистота образу від SERGEY PROSKURNIA

Наталя Істоміна  |  Среда, 30 октября 2013, 22:41
У рамках Lviv Fashion Week відбувся показ колекції весна/літо 2014 молодого дизайнера SERGEY PROSKURNIA. Моделям митця притаманна доволі незвична для модного світу невинність.
Невинність і чистота образу від SERGEY PROSKURNIA

    Сергій Проскурня – нове ім’я у світі вітчизняної моди. У роботі дизайнер керується не лише прикладними речима, але й вкладає певну філософію в одяг, який створює. Сергій вважає, що людина повинна прикрашати своє вбрання, а не навпаки. Митець не схвалює надто крикливий одяг, за яким не видно самої людини. Саме тому, його моделям притаманний мінімалізм, вільний покрій та мікс жіночності із жорсткістю. Фах дизайнера митець ще здобуває у Донецькому інституті конструювання і моделювання одягу.

    Образом колекції дизайнера стала сучасна дівчина у всіх її найкращих проявах. Це юна леді, яка розуміється в моді, і складає оманливе враження легковажної особи. Адже, насправді вона розумна і цікавиться хорошою музикою і літературою. У ній поєднуються юнацька безпосередність, зухвалість і пристрасність. Образ саме такої дівчини Сергій створює завдяки легким сукням вільного крою та накидками геометричних силуетів.

    У колекції використано такі тканини як сукно, штапель і матеріали із різними квітковими принтами.  Домінують кольори теракот, бордо, блакитний, вугільний та колір мокрого асфальту. Їм притаманні стримані та приглушені відтінки.

    Вбрання із колекції було поєднане із кросівками та кедами. На запитання журналістів чи можна одяг носити із каблуками Сергій відповів, що можна, якщо вони не надто високі. „Адже ці плаття – це уособлення дівочої невинності та чистоти. Чим далі плаття у колекції, тим вони „чистіші”. На мою думку каблуки можуть просто зіпсувати це” – запевняє митець.

Фото: vk.com

comments powered by HyperComments