12-й Lviv Fashion Week: мода на руїнах

Оля Юречко  |  Четверг, 24 октября 2013, 11:39
Ура! Нарешті! Модниці і модники Львова і «бліз лєжащіх областей» дочекались таки: вчора офіційно стартувала подія, якої з нетерпінням чекали шанувальники fashion-індустрії не лише у місті, але й в усій Західній Україні: розпочався 12-й Lviv Fashion Week.
12-й Lviv Fashion Week: мода на руїнах

Вже другий рік поспіль організатори Львівського тижня моди обирають нетрадиційну локацію для відкриття заходу. Минулого року він розпочався у Львівському трамвайному депо, де були продемонстровані арт-колекції молодих львівських дизайнерів. Цього року свій перший день Lviv Fashion Week провів на «Фабриці повидла». Одразу зауважу: хто очікував від однозначної назви локації буквального її втілення – той був жорстоко розчарований, бо місце а-ля «сталкер» сильно суперечило своїй солодкій назві. Однак, мушу зізнатися: воно чудово виконало свою головну функцію: відкриття 12 Тижня моди досить ефектно виглядало у концептуальному просторі фабрики. «Ми працюємо з локаціями не пристосованими до показів. Метою нашою є зробити глядачів ближчими до процесу, долучити їх до творчої діяльності», – так пояснила ідею відкриття автор проекту Катерина Гай.

Варто відзначити, що перший день Lviv Fashion Week був насичений показами та презентаціями. Шанувальники концептуальної моди мали змогу переглянути LVIV CYCLE CHIC fashion show. Молоді дизайнерки Ольги Седлак, Ірини Друч, Ольги Романової, Оксани Фальтович, Надії Юрків, Наталі Красневич вело-колекцією намагалися показати те, що велосипед давно став складовою іміджу сучасної людини.

Колекцію авторських прикрас зі скла представили Евеліна Трінтцолін та Еліна Білоус («Квадрат Е») у колекції «Тиждень», а Катерина Кароль та Ірина Дзиндра презентували проект «Не та ке», що втілився у показ прикрас зі скла, поєднаних із пластиком: «Основною інспірацією проекту є вплив сучасного міста на людину і трансформація розуміння краси і моди у сучасному соціумі. У колекції прикрас поєднані два матеріали – скло, як відображення чистоти та вишуканості, і пластик як пошук новітнього матеріалу», – розповіли авторки.

Окрім колекцій організатори події підготували шанувальникам моди ще один подарунок: виставку відомого fashion-фотографа Ронена Фадіда «Ronen Fadida for F'OLITIQUE Magazine». Найвідоміші фото митця для журналу «F'OLITIQUE», розміщені на руїнах фабрики, ще раз довели: Lviv Fashion Week дарує моду і для простого народу.

Таким був перший день найвідомішої модної події Західної України. Організатори обіцяють, що далі буде ще цікавіше і це варто побачити. 

comments powered by HyperComments