Лєна Васенко: «Важливо, щоб одяг співпадав з внутрішнім світом людини»

Оля Юречко, фото: Валерій Шмаков  |  Пятница, 25 октября 2013, 18:38
Не так давно колекція цієї дизайнерки потрапила до Книги Рекордів України за використання 5762 ґудзиків у оздобленні. Вона створювала сукні для найвідомішого конкурсу світу у рекордно малий термін, а вчора нарешті приїхала до Львова, щоб представити свою вже відому в Україні «ґудзикову» колекцію на Lviv Fashion Week.
Лєна Васенко: «Важливо, щоб одяг співпадав з внутрішнім світом людини»

Цю тендітну і по-справжньому «сонячну» дизайнерку звати Лєна Васенко. У ексклюзивному інтерв’ю вона розповіла нам про секрети свого успіху та нові творчі ідеї.

- Лєно, вітаю Вас у Львові. Сьогодні ми мали змогу побачити Вашу відому колекцію з ґудзиками. Це та сама, що потрапила до Книги Рекордів?

 - Це дубляж попередньої колекції. Тут така сама кількість ґудзиків і візерунки ті самі. Використовувалась і біжутерія та сама. Чому вирішила її ще раз показати? Бо попередню колекцію розкупили упродовж трьох-чотирьох днів. Вона настільки швидко розійшлася, що я просто змушена була її повторити ще раз, люди хотіли її бачити.

 

  - Як виникла ідея створити таку колекцію?

 - Ідея виникла спонтанно. У мене є син. Я вишила йому машинку і замість коліс пришила два ґудзики. Практично, з цього і виникла ідея попрацювати з ґудзиками. Інша справа – самі візерунки, що відображають квіти та дерева. Замість листя я використала ґудзики. Їх якось звикли використовувати лише за призначенням, а ще зараз дуже багато різноманітних стразів, перлинок, тому, як на мене, люди скучили, за таким простим елементом, як ґудзик.

 

 - У чому секрет успіху Вашої колекції?

 - Я не знаю. Коли я робила цю колекцію, то думала, чи зрозуміють мене, чи зумію я показати те, що хотілося б. З іншої сторони, я є людина практична, тому думала й про те, щоб колекція була доступною людям і певним чином окупилася. Тобто враховувала і попит  і пропозицію.

 - Ви відомі в Україні і навіть Росії. Чому сьогодні серед початківців?

 - Я подала заявку і мене поставили саме  цей день на покази OFF SCHEULE. Насправді, мені не важливо, де бути. Важливо показати свої роботи. І я зовсім не претендую на те, щоб скрізь бути на перших сторінках.

 

 - Не так дано Ви створювали сукні для конкурсу Міс Світу-2013. Розкажіть про цю роботу.

 - До мене звернулись організатори і попросили зробити Ані плаття. Я представила чотири ескізи. Був там і ескіз з ґудзиками також. Однак у Києві Національний комітет Міс світу затверди образ галицької княжни і так я виграла тендер на пошиття цієї сукні.

Потім ще сталося так, що Ані не підійшли плаття, що їх сторили інші дизайнери і я доробляла їй ще дві сукні.  А з ґудзикової колекції костюм також їздив на Балі. Так що чотири мої речі мали змогу побачити на Міс світу))).

 - Чи плануєте представляти свої колекції на Українських тижнях моди?

 - Я роблю те, що носила б сама. Все, що я створюю – це мій смак – відображення мого внутрішнього Я. Маю стільки ідей, аби тільки встигнути все це зробити. Одначе, я буду працювати і йти до цього. Тим більше, що раз якусь частину моєї роботи сприйняла публіка, то треба крокувати далі.

 - Звідки черпаєте натхнення, сили?

 - Найбільша і найкраща моя підтримка – це сімя. Мені пощастило: з чоловіком ми живемо 13 років разом, маємо сина і це є моє найбільше натхнення. Вони мене завжди розуміють і в усьому підтримують.

 - Що є «модно» і, що є «стильно» для Лєни Васенко?

 - Я скажу словами Коко Шанель: «Мода приходить і йде, а стиль лишається». Не обов’язково йти в ногу з модою. Деяким людям модні речі зовсім не пасують. Головне, щоб людина почувала себе комфортно, гармонійно, важливо, щоб одяг співпадав з внутрішнім світом людини. У такому випадку вона зажди буде стильною і…щасливою.

comments powered by HyperComments