Мода землі обітованої: Lviv Fashion Week представляє Frau Blau

Оля Юречко, фото: Валерій Шмаков  |  Понедельник, 28 октября 2013, 10:43
П’ять кардинально різних колекцій мали змогу подивитися вчора на Lviv Fashion Week шанувальники моди. Дві з них представили іноземні дизайнери і тому, як все закордонне видавалися, такою собі, «екзотикою», а, отже, користалися найбільшим попитом. Свої нові колекції вчора представили Frau Blau та Marta Wachholz.
Мода землі обітованої: Lviv Fashion Week представляє Frau Blau

«Жінка була б у відчаї, якби природа створила її такою, якою робить її мода». Ці слова вдомого Французького поета Пєра Буаста – чудова аксіома до більшості модних подій, що відбуваються в Україні. Лукавством було б сказати, що Lviv Fashion Week – виняток, одначе треба відзначити, що ця подія, як ніяка інша, дає можливість визначити і проаналізувати «проблему» моди як такої.

Переповнений виставковий зал на показі від Frau Blau говорив про те, що колекцію під назою «Lustre» у Львові чекали з нетерпінням. Мушу зізнатися, що найкращою рекламою показу був сам ізраїльський дизайнер, який на фоні провінційної львівської публіки виглядав як інопланетянин. Почасти космічну тематику мала і його колекція, назва якої означає «сяйво кристала». «У колекції кристал розглядається не як елемент ювелірної прикраси, а як самостійний об’єкт, наповнений магією  особливою енергією», - відзначив дизайнер.

Колекція від ізраїльського дизайнера, не зважаючи на яскраву назву виглядала дуже просто: топи, спідниці, сукні із абстрактними зображеннями зовсім не вразили, а обіцяні, «неймовірні» елементи дизайну, «фантастична фурнітура» були зовсім не помітні у колекції. Різко контрастували з одягом маски-корони, створені, за словами дизайнера, майстрами з фірми «Lorossa» спеціально для колекції і мали б розповісти її історію «в естетиці південно-східної Азії». Масивні прикраси на тендітних моделях у простеньких суконках виглядали зовсім не природно, хоча…може, це якраз і називається «модно» по-ізраїльськи.

Кардинально по-іншому сприйнялась колекція від Marta Wachholz. Досконалий крій, натуральні тканини (льон, джинс, катон), спокійні, гармонійно поєднані кольори (блакитний, чорний, білий, синій) втілилися у цікавих формах сорочок, суконь та костюмів. Ліконічність та вишуканість зачіски, макіяжу чудово доповнили колекцію польської дизайнерки, якій вдалося створити одяг, що не лишив байдужим нікого. 

comments powered by HyperComments