У Харкові відбудеться Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України»

Четверг, 15 марта 2018, 17:47
16 березня в Харкові у Харківській Школі Архітектури відбуватиметья Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України»
У Харкові відбудеться Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Прорив легкої промисловості України»

Проблематика:

Легку промисловість України планомірно знищують через неконтрольований потік «секонд-хенду» та високі податки. Це заставляє 80% виробників повертатись в тіньовий сектор. Ті, що намагаються працювати по-білому, ледь зводять кінці з кінцями.

До цих проблем додаються ще й криза кадрів. Престиж професії швачки, сьогодні не такий високий як скажемо в Італії чи Франції.

Як вирішити проблему?

Міністерство освіти та науки України, Національний галузевий партнер в легкій промисловості України «Fashion Globus Ukraine» та Асоціація швейних училищ України під патронатом Міністерства освіти і науки України, розробили цілу низку проектів для підтримки легкої промисловості України, її навчальної галузі та виробничого цеху.

Один з цих проектів – Всеукраїнський конкурс професійної майстерності.

В перше в історії України роботодавці галузі проведуть семінар для майстрів училищ  для того, щоб покращити рівень підготовки кадрів.

Номінаціями конкурсу є сучасні колекції для працівників театрів та музеїв, костюми для дитячих колективів та солістів театру. В основі розробки дизайну необхідно знайти оптимальне рішення для персоналу конкретних музеїв чи театрів регіонів учасників. Участь приймають 28 учбових закладів зі всіх регіонів України.

Наші очікування:

- зміцнення стереотипу сприйняття галузі з середини та в очах суспільства;

- підвищення престижу професій в швейній галузі та популяризує професійну освіту;

- створення практичних колекцій, які дозволять учбовим закладам знайти постійних замовників продукції.

Кожен рік ця подія відбувається в різних містах України, отож учасники приїжджають один до одного в гості, діляться досвідом та відкривають для себе країну. Цього року по запрошенню мерії міста Харкова за сприянням Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів, Всеукраїнський конкурс професійної майстерності відбудеться 16 березня 2018 у столиці легкої промисловості України - місті Харкові. Місце проведення Конкурсу обрано не випадково. Саме тут, у будівлі Харківської Школи Архітектури за адресою: вул. Конторська, 5 кілька днів поспіль відбуватиметься Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів одягу Start Fashion та знакова подія у сфері моди, дизайну та легкої промисловості регіону Kharkiv Fashion.

comments powered by HyperComments